Zastrašujući komentar Hrvatskog nedeljnika: Pupovac se neće smiriti dok se ne vidi na spisku zaklanih

© AP Photo / Darko VojinovicKampanja Srba u Hrvatskoj
Kampanja Srba u Hrvatskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ekstremno desni „Hrvatski tjednik“ objavio je u najnovijem broju zastrašujući komentar u kojem poziva na nasilje prema Srbima i Miloradu Pupovcu, poručujući da svi Srbi „pre ili posle završe na popisu jasenovačkih žrtava“.

Komentarišući nastup poslanika i predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorada Pupovca u Saboru, „Hrvatski tjednik“ je rubrici „Fusnote za fah idiote“ objavio komentar urednika Ivice Marijačića.

Reč je o rubrici u kojoj taj list redovno donosi po nekoliko izjava javnih osoba, uglavnom s levo-liberalne političke i društvene scene, za kojima sledi kratki urednički komentar, potpisan samo sa „HT“, preneo je portal hrvatskog nedeljnika „Novosti“.

Ti komentari su, pišu „Novosti“, često krajnje neukusni i uvredljivi, ali ovaj put je, kažu, reč o još gorem - pozivanju na nasilje s porukom da se Srbi i Pupovac neće smiriti dok i sebe ne vide na jasenovačkom „popisu zaklanih“.

„Hrvatski tjednik“ citirao je najpre deo prošlonedeljnog Pupovčevog saborskog govora o identitetu Srba u Hrvatskoj, a potom sledi komentar: „Nećete se smiriti dok i sebe ne vidite na popisu zaklanih.“

Uz aluziju da su ustaški zločini fikcija, komentar „Hrvatskog tjednika“ na Pupovčev govor ne poziva samo na nasilje, nego se i otvoreno ruga svim jasenovačkim žrtvama.

„Novosti“, nedeljnik koju izdaje srpska zajednica u Hrvatskoj, navodi da je ova zastrašujuća poruka upućena Pupovcu lično, ali i Srbima generalno.

Taj je poziv na nasilje brutalan čak i u kontekstu „Hrvatskog tjednika“, konstatuju „Novosti“ i dodaju da zadarski list iz broja u broj u svojim huškačkim tekstovima vređa i demonizuje legitimne predstavnike srpske nacionalne manjine etiketirajući ih kao „agresore“, „velikosrbe“ i „četnike“.

„Hrvatski tjednik“, navode, iz broja u broj sistemski negira zločin genocida počinjen nad Jevrejima, Romima i Srbima u NDH i ustaškom logora u Jasenovcu.

Promoviše, ističu, negatore jasenovačkog genocida i holokausta i poziva na finansiranje njihovih aktivnosti, dok na različite načine afirmiše ustaštvo i lik i delo poglavnika Ante Pavelića.

Uz aluziju da su ustaški zločini fikcija, komentar „Hrvatskog tjednika“ na Pupovčev govor ne poziva samo na nasilje, nego se i otvoreno ruga svim jasenovačkim žrtvama, navode „Novosti“.

Podsećaju i da su mediji više puta izveštavali o degutantnom pisanju "Hrvatskog tjednika", za koji je, na primer, SDP „prepun potencijalnih terorista i ubojica“, koji je Zaštitnicu građana Loru Vidović, istoričara Hrvoja Klasića, predsednika IDS-a Borisa Miletića, predsednika Jevrejske opštine Zagreb Ognjena Krausa i Pupovca nazvao „jahačima velikosrpske apokalipse u Hrvatskoj“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala