Uspeo pritisak: Trampa napustili advokati koji su podneli tužbu za izbornu krađu u Pensilvaniji

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Advokatska kompanija „Porter Rajt Moris i Artur“ odustala je od zastupanja Donalda Trampa u podnošenju tužbe zbog izbornih nepravilnosti u Pensilvaniji.

Ova kompanija podnela je tužbu samo dan pre povlačenja i već je dobila 700.000 dolara od Trampovog tima i Republikanskog nacionalnog komiteta.

Advokatska kompanija povukla se posle članka u „Njujork tajmsu“ u kom se navodi da „zaposleni osećaju rastući nemir zbog tužbe, dok se neki plaše da firma pomaže u uništavanju poverenja u izborni proces“, preneo je RT.

Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Trampova objava koja može da promeni sve: Softver "Dominion" ukrao milione glasova

U tužbi koju je ova kompanija u Pensilvaniji podnela u Trampovo ime, navodi se da je bilo izbornih neregularnosti u brojnim okruzima te države tokom predsedničkih izbora.

Pre povlačenja kompanije, i državni tužilac Pensilvanije Džoš Šapiro, inače demokrata, nazvao je tužbu „bezvrednom“, dodajući da su izbori u toj državi bili „zakoniti“.

Advokatska kompanija podnela je brojne podneske u ime Trampove kampanje u Pensilvaniji i nejasno je da li će nastaviti zastupanje u tim slučajevima.

U odbranu svog zastupanja Trampa, advokatska kompanija je saopštila kako se „radi o kontroverznom slučaju, ali da su zastupali i druge kampanje u sličnim pravnim stvarima, bez obzira na političku pripadnost“.

„Očekujemo kritiku u ovakvim slučajevima i razumemo pravo svakog pojedinca da izrazi zabrinutost i neslaganje“, saopštili su iz te kompanije.

Anti-trampovski aktivisti targetirali su tu kompaniju, kao i advokatsku firmu „Džouns Dej“ koja takođe zastupa predsednika u većem broju tužbi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala