U Karabah do sada odletelo 42 aviona sa mirovnjacima

© REUTERS / STRINGEROklopna vozila ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu
Oklopna vozila ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Nagorno-Karabah odletelo je još osam aviona sa ruskim mirovnjacima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Uzimajući u obzir prethodne letove, u region je otišlo već 42 aviona.

​​„Dana 13. novembra osam vojno-transportnih aviona Il-76 već je poletelo sa aerodroma Uljanovsk-Vostočni. Avioni će na aerodrom u Jermeniji dopremiti više od 10 teških terenskih vozila... kao i preko 100 vojnika“, navodi se u saopštenju.

Konvoj ruske 15. Brigade za mirovne misije stila je u Stepanakert. U sastavu konvoja su oklopni transporteri, automobilska tehnika i sredstva za logističku podršku.

Mirovnjaci su na putu dužine 100 kilometara rasporedili četiri osmatračnice od grada Gorisa do Stepanakerta.​

Kontingent ruskih mirovnih snaga sastojaće se od 1.960 vojnika sa malokalibarskim oružjem, 90 oklopnih transportera, 380 vozila i druge tehnike.​

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. Takođe je predviđeno otvaranje koridora između Azerbejdžana i Autonomne Republike Nahičevan.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala