Jermeni Karabaha pale i napuštaju svoje domove /video/

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografija Stanovnici Nagorno-Karabaha napuštaju grad Karvačar
 Stanovnici Nagorno-Karabaha napuštaju grad Karvačar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jermeni koji žive u gradu Karvačar u Nagorno-Karabahu počeli su da pale svoje kuće nakon objave o predaji nekih teritorija Karabaha Azerbejdžanu, javio je jermenski Sputnjik.

Kako se navodi, stanovnici Karvačara iznose iz svojih kuća potrepštine, nameštaj i životinje pre nego što će napustiti grad. Na severnom putu Karabaha ima mnogo automobila, među kojima je mnogo minibuseva i kamiona.

TV voditeljka Olga Skabejeva objavila je na svom Telegram kanalu snimak na kojem se vidi zapaljena kuća. Ona je napisala da ljudi spaljuju svoju imovinu kako je ne bi predali Azerbejdžanu.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. Takođe je predviđeno otvaranje koridora između Azerbejdžana i Autonomne Republike Nahičevan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala