Rusija: Strani plaćenici u Karabahu nisu nestali

© AFP 2023 / BULENT KILICAzerbejdžanski vojnik prolazi pored uništenog vojnog vozila u gradu Džabrail koji su zauzele azerbejdžanske snage tokom sukoba u Nagorno-Karabahu
Azerbejdžanski vojnik prolazi pored uništenog vojnog vozila u gradu Džabrail koji su zauzele azerbejdžanske snage tokom sukoba u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija polazi od činjenice da će se situacija sa prebacivanjem militanata sa Bliskog istoka u Karabah rešavati uz učešće svih zainteresovanih strana, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Militanti koji su prebacivani (u Karabah), nažalost, nisu nestali, nisu isparili. Polazimo od toga da će ovo pitanje biti rešeno i da sve strane zainteresovane za mir u ovom regionu treba da ulože napore za njegovo rešavanje“, rekla je Zaharova na redovnom brifingu.

Ranije je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije saopštio da se, prema informacijama kojima služba raspolaže, u zonu sukoba u Karabahu aktivno dovode plaćenici međunarodnih terorističkih organizacija koje se bore na Bliskom istoku. Radi se o stotinama, pa čak i hiljadama ekstremista. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao da prisustvo militanata u zoni sukoba u Karabahu predstavlja veliku opasnost i razlog za duboku zabrinutost Moskve.

Ankara i Baku negiraju da su se militanti sa Bliskog istoka borili na strani azerbejdžanskih oružanih snaga u Karabahu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala