Povratak Hilari: Ponovo će se pitati i za Kosovo?

© REUTERS / Brian Snyder Hilari Klinton
Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako konačni rezultati predsedničkih izbora u SAD još nisu poznati, američki mediji danima pišu o tome ko bi mogao da se nađe u budućoj administraciji Džoa Bajdena, pa je bivša državna sekretarka Hilari Klinton viđena za novu ambasadorku u UN. Ona bi tako mogla da zastupa stavove SAD na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenih Kosovu i Metohiji.

Pozivajući se na neimenovane izvore, „Vašington post“ navodi da Bajdenov tim razmatra kandidaturu supruge nekadašnjeg predsednika Bila Klintona razmatra, ali da ona nije izvesna.

Bajdenov tim navodno veruje da bi Hilari Klinton, koja je od Donalda Trampa izgubila predsedničke izbore 2016. godine, mogla da podigne ugled Amerike u očima međunarodne zajednice.

Podignuta pesnica na protestu u Americi - Sputnik Srbija
Zavladao mrak: Amerikanci u potrazi za istinom beže iz mejnstrim medija

Hilari Klinton bila je američki državni sekretar od 2009. do 2013. godine u vreme administracije Baraka Obame za kog mediji spekulišu da bi mogao da bude budući američki ambasador u Britaniji.

Na osnovu izbornih projekcija, američki mediji proglasili su demokratskog kandidata Bajdena pobednikom izbora, održanih 3. novembra.

Tramp, međutim, nije priznao projekcije po kojima je Bajden pobednik predsedničkih izbora i u više navrata je kritikovao glasanje putem pošte, navodeći da to otvara put mogućoj izbornoj prevari.

Izborni štab Donalda Trampa podneo je tužbe protiv saveznih država i tvrdi da je glasanje i brojanje glasova bilo neregularno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala