Peskov o oborenom helikopteru: Momentalna reakcija Alijeva omogućila da se prihvati izvinjenje

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Spasku kulu i zidine Kremlja u Moskvi
Pogled na Spasku kulu i zidine Kremlja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Momentalna reakcija predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva i spremnost za nepristrasnu istragu i kažnjavanje odgovornih za obaranje helikoptera, omogućili su da Rusija prihvati izvinjenje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući situaciju sa ruskim vojnim helikopterom Mi-24 koji su azerbejdžanske snage oborile iznad Jermenije.

„To je zaista nesreća, to je tragedija, poginulo je dvoje naših vojnika. U ovom slučaju očigledno je da su momentalna reakcija Azerbejdžanaca, trenutna reakcija predsednika Azerbejdžana i iskazana spremnost Azerbejdžana da sprovede nepristrasnu istragu okolnosti i kazni krivce, omogućili da se ova izvinjenja prihvate“, rekao je Peskov u intervjuu na Jutjub kanalu „RT Rusija“.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 9. novembra da je u Jermeniji oboren ruski helikopter Mi-24. Letelica je oborena mobilnim sistemom za protivvazdušnu odbranu u blizini granice sa Azerbejdžanom. Ministarstvo inostranih poslova Azerbejdžana priznalo je da je ruski helikopter oboren slučajno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala