U narednim mesecima kreće masovna vakcinacija protiv korone u Rusiji /video/

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija protiv korone u Belorusiji
Vakcinacija protiv korone u Belorusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vakcinacija u Rusiji protiv virusa korona počinje narednih meseci i biće isključivo dobrovoljna, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za „RT Rusija“.
„Ne može da postoji sveopšta vakcinacija, ona može biti samo dobrovoljna, to je već mnogo puta rečeno i biće isključivo dobrovoljna“, naglasio je portparol Kremlja i dodao da ne zna tačan datum početka masovne vakcinacije, ali da će biti narednih meseci.

Proizvodnja vakcine

„Proizvodnja već počinje, pitanje je dana i nedelje. Kapaciteti će se povećavati. Tokom poslednjih 15 godina naša farmaceutska industrija prešla je veliki put u svom razvoju, prilično je konkurentna industrija, naravno i ona može da preduzme vanredne mere kako bi povećala proizvodnju“, rekao je portparol Kremlja.

Proizvodnja će prvo zadovoljiti potrebe Rusije za vakcinom, a tek onda potrebe stranih partnera.

Peskov smatra da Rusija nije „žurila“ kada je registrovala prvu vakcinu pre završetka treće faze ispitivanja.

Ubrzana registracija moguća je odlukom države, moguća je na osnovu rezultata prve dve faze i pod uslovom da se završi treća faza, koja je već u toku. Ovaj postupak predviđen je u mnogim državama sveta“, objasnio je portparol Kremlja i dodao da sada mnoge države koriste ovu ubrzanu proceduru.

Ampula sa vakcinom protiv kovida Sputnjik V - Sputnik Srbija
Kremlj: Velika potražnja za ruskom vakcinom u svetu

Efikasnost vakcine „Sputnjik V“

Komentarišući efikasnost prve ruske vakcine, Peskov je naglasio da Kremlj ne može da sudi, ali apsolutno veruje virusolozima i specijalistima centra „Gamaleja“. On je prokomentarisao i informaciju da je jedan broj predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti već vakcinisan.

„Mislim da na pitanje kada se očekuje kraj pandemije ne može da odgovori nijedan čovek na Zemlji. Virusolozi kažu da će se završiti kada se postigne socijalni imunitet, ljudi će se razboleti ili će biti vakcinisani“, zaključio je portparol Kremlja.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala