Lukašenko: Za nas je Rusija nezamenljiva

© BelTA / Uđi u bazu fotografijaLukašenko: Za nas je Rusija nezamenljiva
Lukašenko: Za nas je Rusija nezamenljiva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na vojnom i ekonomskom planu Rusija je za Belorusiju nezamenljiva, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.
„Ako uzmemo ekonomiju, vojna pitanja, politička, diplomatiju i drugo, za Rusiju zamene nema. I zato kako god da okreneš, bez Rusije će nam biti veoma teško“, rekao je Lukašenko u intervjuu ruskim i stranim medijima, čiji je deo emitovao ruski Prvi kanal.

Beloruski lider je istakao da nikada nije izdao belorusko-ruske interese i da se Belorusija nikada nije okrenula od Rusije.

Takođe je dodao da su ga optuživali za koketiranje sa Zapadom, i za to da je pokušavao da „sedi na dve stolice“.

„Ja to nikada nisam radio. Kakav je Lukašenko imao odnos prema Rusiji, takav ima i sada. Nikada nisam izdao naše interese, belorusko-ruske, nikada nisam izdao poštenog i pouzdanog ruskog političara – predsednika, ni Jeljcina, ni Putina, i nikada to neću uraditi“, poručio je Lukašenko.

Lukašenko je rekao da Zapad s njim ne može ništa uraditi, jer je odan narodu.

„Zapad odavno ne zna šta da radi sa Lukašenkom. Uvek pokušavaju da sa mnom nešto urade. Ne treba – ni sa Lukašenkom, ni sa predsednikom Rusije, ni sa sadašnjim ni bivšim predsednikom Kazahstana, ni sa predsednikom Moldavije, čak ni sa predsednikom Ukrajine. Nas je izabrao narod, i on će nešto učiniti sa nama“, rekao je Lukašenko.

Lukašenko je pre nekoliko dana imao telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom kojeg je potvrđena posvećenost daljem jačanju savezničkih odnosa.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala