Lukašenko o američkim izborima: Mešali se svuda - žanju šta su posejali

© AP Photo / Maxim GuchekPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerika se mešala u izbore drugih zemalja i sada su tokom predizborne kampanje u sopstvenoj zemlji dobili rezultate svojih dela, ocenio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.
„U Belorusiji ništa nije nagoveštavalo takve događaje... Radili su krišom, stvarali ćelije u preduzećima, posebno državnim, onda su počeli da ih mešaju... Ušli su u naše naučno-praktične centre, medicinske. Uradili su sve stručnjaci da bi se na podsvesnom nivou upravljalo ljudima. U osnovi svega je bilo ono što su radili američki stručnjaci“, rekao je predsednik Belorusije ruskim i stranim novinarima.

Kako je rekao, kada je video predizbornu kampanju u Americi, ruskom predsedniku je u razgovoru rekao:

„Oni (SAD) su se svuda i stalno mešali u predsedničke izbore ... posebno u Rusiji i Belorusiji. Eto im sad – žanju šta su posejali.“

Podsetimo, predsednički izbori u Americi su održani 3. novembra. Mediji su proglasili za pobednika kandidata Demokratske stranke Džozefa Bajdena. Potom je i on sam proglasio pobedu, ali je aktuelni predsednik Donald Tramp rekao da je daleko od toga da su izbori završeni i da će pravdu tražiti na sudu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala