Južna Koreja će godišnje proizvoditi 150 miliona doza vakcina „Sputnjik V“

© Foto : Russian Direct Investment FundProizvodnja vakcine „Sputnjik V" u Institutu „Gamaleja"
Proizvodnja vakcine „Sputnjik V u Institutu „Gamaleja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije (RFPI) i južnokorejska kompanija „GL Rapha“ sklopili su sporazum o godišnjoj proizvodnji više od 150 miliona vakcina „Sputnjik V“ protiv kovida 19.
„Ruski fond za direktne investicije i južnokorejska kompanija 'GL Rapha', jedna od vodećih biotehnoloških kompanija u Južnoj Koreji uključujući i kompaniju 'Hankok Korus Farm', najavljuju proizvodnju više od 150 miliona doza prve u svetu registrovane vakcine protiv kovida 19 'Sputnjik V', navodi se u saopštenju na Tviter nalogu vakcine.

Početak proizvodnje je planiran za decembar 2020. godine, a izvoz u januaru 2021. godine.

​„Neophodno je razviti međunarodnu saradnju kako bismo osigurali dovoljnu količinu vakcine 'Sputnjik V' i zadovoljili međunarodnu potražnju. Zahvaljujemo se partnerima iz 'GL Rapha' na saradnji", rekao je direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.

„Sputnjik V" je prva odobrena vakcina na svetu zasnovana na dobro proučenoj vektorskoj platformi humanog adenovirusa. To je jedna od deset vakcina u razvoju u svetu na listi Svetske zdravstvene organizacije (SZO), koje su najbliže kraju treće faze kliničkih ispitivanja i početku masovne vakcinacije i proizvodnje. Rusija je poslala peticiju SZO za ubrzanu registraciju i prekvalifikaciju vakcine.

Laborantы v laboratorii kompanii Johnson & Johnson v Belьgii - Sputnik Srbija
Globalna trka za prodaju vakcina brutalnija od trke za oružjem

Prva analiza podataka iz treće faze kliničkih ispitivanja u Rusiji pokazala su da je efikasnost vakcine „Sputnjik V“ 92 odsto.

Više od 50 zemalja zainteresovano je za preko 1,2 milijarde doza vakcine „Sputnjik V“ . Vakcinu za isporuku na strana tržišta proizvodiće međunarodni partneri Ruskog fonda za direktne investicije u Indiji, Brazilu, Kini, Koreji i drugim zemljama.

Na ovaj način će se omogućiti proizvodnja 500 miliona doza vakcine godišnje. Ruski fond trenutno razmatra dodatne prijave iz niza zemalja i kompanija za dalje povećanje proizvodnih kapaciteta u inostranstvu.
Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala