I Hoti reagovao na Vučićevu izjavu

© AP Photo / Visar KryeziuAvdulah Hoti
Avdulah Hoti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti reagovao je na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sukobi ne mogu uvek ostati zamrznuti konflikt, nazivajući je provokacijom koja ne ide u prilog normalizaciji odnosa.

Izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne idu u prilog normalizaciji odnosa dve države, postizanju konačnog sporazuma i uzajamnog priznanja. One su u suprotnosti sa svim obavezama koje je Srbija preuzela, pod garancijama međunarodne zajednice, za trajni mir i ekonomski razvoj u regionu“, napisao je sinoć Hoti na Fejsbuku.

Hoti je naveo da kosovske vlasti ostaju „posvećene svojoj konstruktivnoj ulozi za dobro mira, stabilnosti i prosperiteta čitavog regiona“.

„Vlada očekuje da Evropska unija i NATO odgovore na ove provokacije. Vlada Republike Kosovo nastaviće posvećenost što bržem članstvu zemlje u NATO, Evropskoj uniji i svim relevantnim međunarodnim institucijama, kao dodatu vrednost za razvoj demokratije i mira u svetu“, dodao je Hoti.

Podsetimo, vršilac dužnosti predsednika privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani zatražila je u četvrtak da NATO i EU reaguju nakon što je predsednik Srbije, prema njenim rečima, uporedio sukob u Nagorno-Karabahu sa situacijom na Kosovu. Prema njenom tumačenju, tom izjavom Vučić Prištini preti ratom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala