Zorana Mihajlović sa Bocan-Harčenkom o „Turskom toku“ i saradnji u oblasti energetike

Pratite nas
Izgradnja gasovoda „Turski tok“ i nastavak uspešne saradnje na polju energetike bile su teme razgovora na sastanku ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka.

Mihajlovićeva je poručila ruskom ambasadoru da će fantastična saradnja ostvarena u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture biti nastavljena i u novom ministarstvu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Napravili smo sjajne rezultate u prethodnom ministarstvu i zadovoljstvo je bilo sarađivati sa ‘Ruskim železnicama’, jednom od najboljih svetskih kompanija. Želim da znate da smo rešeni da oblast rudarstva i energetike unapredimo, projekte učinimo bržim i efikasnijim i da pokažemo da inače odlična saradnja Srbije i Ruske Federacije može biti još bolja“, istakla je Mihajlovićeva.

Ambasador Bocan-Harčenko čestitao je potpredsednici Mihajlović postavljenje na novu dužnost, rekavši da je reč o jednom od najznačajnijih sektora za razvoj Srbije.

„Drago mi je da ćemo nastaviti saradnju i u ovom resoru. Vi u energetici imate iskustvo i znanje, poznati su Vaš ozbiljan pristup i posvećenost poslu i računamo na Vašu energiju. Siguran sam da ćemo, kao i do sada, nastaviti da radimo zajedno u najboljem redu. ‘Turski tok’, izgradnja Đerdapa, te završetak projekta ‘Duboka prerada’ samo su neki od zajedničkih projekata na kojima radimo“, rekao je ambasador Bocan-Harčenko.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala