Vučić: Da se na Kosovu ne desi Karabah /video/

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uporedio je situaciju u Nagorno Karabahu sa Kosovom i Metohijom, navodeći da je taj sukob pokazao kako jedan zamrznuti konflikt, kada ga neko odmrzne, može da preraste u pravu katastrofu.

„Mnogi bi mogli da pomisle danas da je situacija što se KiM tiče mnogo bolja nego ranije, zbog unutrašnjih prilika na Kosovu, zbog toga što nije moguće očekivati snažniji pritisak na Srbiju do decembra i januara od strane velikih sila. Ali sukob u Nagorno Karabahu je pokazao kako zamrznuti konflikt, kada se odmrzne može da preraste u pravu katastrofu“, naglasio je on.

Rekao je da ne želi da podseća ko sve nije naučio lekcije iz naših poraza 1990-tih, istakavši da je važno da povučemo prave pouke.

„Jedna od tih pouka je da ne treba da našoj deci ostavljamo zamrznuti konflit, već da radimo na kompromisnom rešenju, iako druga strana na to trenutno nije spremna. Veoma je važno da radimo sve što možemo da ne bismo ostavili zamrznuti konflikt deci“, objasnio je on.

Vučić je kazao da se videlo da je svet osim saopštenjima malo bio zainteresovan da reaguje.

Videlo se, dodaje, da je drugačija podela karata i regionalnog upliva velikih sila.

„Videlo šta god da se desi morate da računate na soptsvene snage i zato će Srb morati dalje da snaži ekonomski, vojno da bi mogla svoju zemlju da sačuva u svakom trenutku od svakog potencijalnog agresora“, naglasio je on.

Vučić je kazao da Srbija mora da šalje poruku mira i želje da nastavi razgovore sa Prištinom.

„Moramo da vodimo računa o našoj deci i o KiM. Siguran sam da će ljudi u Evropi to razumeti“, zaključio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala