Velika akcija policije: Uhapšeni sadašnji i bivši funkcioneri opština Arilje, Prijepolje i Novi Pazar

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaHapšenje
Hapšenje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija je danas uhapsila 28 osumnjičenih da su počinili više krivičnih dela kojima su oštetili budžet Srbije za više miliona dinara, a među njima su bivši i sadašnji funkcioneri opštine Prijepolje, Arilje i grada Novog Pazara, kao i direktori pojedinih javnih preduzeća iz tih gradova.

 

Među uhapšenima su pomoćnik gradonačelnika grada Novog Pazara E.Š. (39), bivši predsednik opštine Prijepolje D. Z. (55), bivši predsednik opštine Arilje M. N. (64) i zamenik predsednika opštine Arilje B. V. (55).

Kako je saopštio MUP, oni su uhapšeni u akciji usmerenoj na suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, a terete se da su počinili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Dodaje se da su osumnjičeni uhapšeni u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, a da je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv tri osobe, prenosi Tanjug.

Pored pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara E.Š, u tom gradu su uhapšeni i odgovorno lice javnog preduzeća "Zavod za urbanizam" S. Lj. (44), odgovorno lice Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" E. O. (58) i još osam osoba zbog postojanja sumnje da su počinili krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Takođe, uhapšeni su i radnik Gradske uprave grada Novog Pazara M. D. (52), zaposleni u Kulturnom centru tog grada A. I. (42), kao i vlasnici pet privrednih društava, dok je za jednom osobom podneta krivična prijava u redovnom postupku.

U Prijepolju je, pored bivšeg predsednika te opštine D. Z, uhapšeno i odgovorno lice vrtića "Miša Cvijović" I. K. (42), kao i šestoro službenika opštine, zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba službenog položaja u pomaganju i trgovina uticajem.

Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta i protiv odgovornog lica Turističke organizacije Prijepolje.

U Arilju su uhapšeni i rukovodilac opštinske uprave Arilje G.P. (56) i R.N.V. (58), funkcioner Mesne zajednice Kruščica T.K. (45), fudbalski funkcioner "Budućnost" iz Arilja M.S. (69), bivša radnica opštine Arilje, kao i vlasnici dva privredna društva sa teritorije te opštine, zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja.

Policija će i protiv bivšeg predsednika opštine Arilje Z.T. podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Oni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

Osumnjičeni za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Kako je saopšteno, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je kolegijum sa načelnicima Uprave kriminalističke policije na kome je pohvalio pripadnike Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije koji su danas uhapsili 28 osumnjičenih.

Na kolegijumu su definisani prioriteti u radu Uprave kriminalističke policije kojoj će poseban akcenat biti na borbi protiv organizovanog kriminala, posebno narkotrafikiniga.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala