Šta Srbija i Rusija mogu da očekuju dok zemlje regiona slave pobedu Bajdena?

Pratite nas
Dok se Donald Tramp bori za svaki glas i pravi čistke u vrhu Pentagona, demokratski kandidat Džo Bajden preuzeo je predsedničku dužnost, ali na svom Tviter profilu. Da li će smena u Beloj kući uticati i na procese na Balkanu, može li potpisani dokument u Vašingtonu da preživi odlazak Ričarda Grenela i Hašima Tačija iz kosovske ”jednačine”?

Svoje viđenje o ovim temama daje Milan Krstić sa Fakulteta političkih nauka koji je i jedan od osnivača sajta „Američki – izbori.RS“.

Njega ćemo u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ pitati šta je presudilo da veći broj glasača dobije demokratski kandidat? Zašto aktuelni predsednik SAD sprovodi čistku u vrhu Pentagona? Da li će Tramp i nakon ovih izbora ostati u sferi politike? Koji će biti prvi izazovi Džoa Bajdena na unutrašnjem, a koji na spoljnopolitičkom planu? Da li  će za Džozefa Bajdena Rusija biti ono što je bila Kina za Donalda Trampa? Može li Vašingtonski dokument da „preživi” odlazak Ričarda Grenela i Hašima Tačija iz kosovske ”jednačine”?  Treba li da strahujemo da će se odnosi Beograda i Vašingtona vratiti na kraj devedesetih i prvu dekadu dvehiljaditih? Koliko Crna Gora gubi odugovlačenjem izbora nove Vlade?

Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević. Slušajte nas na talasima radija Studio B u 21 sat i gledajte na našem Jutjub kanalu.

„Od četvrtka do četvrtka“, Milan Krstić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala