Srbija neće igrati na Evropskom prvenstvu u fudbalu, Mitrović tragičar utakmice

© Tanjug / Tanja ValičAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reprezentacija Srbije nije se plasirala na Evropsko prvenstvo u fudbalu pošto je u Beogradu poražena od Škotske posle izvođenja jedanaesteraca.

Škotska je u Beogradu pobedila reprezentaciju Srbije nakon boljeg izvođenja penala, u finalu plej-ofa Lige nacija i tako izborila plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra sledećeg leta.

Škoti su poveli u 52. minutu golom Kristija sa ivice šesnaesterca. Nadu Srbiji vratio je napadač Reala Luka Jović u 90. minutu, golom posle kornera koji je izveo Mladenović.

Posle 120 minuta igre na stadionu „Rajko Mitić“, rezultat je ostao 1:1, a Škoti su posle  penala izborili plasman na prvo veliko takmičenje posle Svetskog prvenstva 1998. u Francuskoj.

Tragičar je bio najbolji strelac reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović, koji je promašio jedanaesterac u petoj seriji. 

Precizni za Srbiju su bili Tadić, Jović, Gudelj i Katai, a za Škote su pogađali Grifits, Mekgregor, Mektomini, Mekbarni i Meklin.

Škoti će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Hrvatskom, Engleskom i Češkom, a ovo im je  prvi plasman na neko veliko takmičenje posle 22 godine i Mundijala u Francuskoj.

Sa druge strane, reprezentacija Srbije neće videti Evropsko prvenstvo ni posle dve decenije i poslednjeg učešća naše zemlje na evropskoj smotri fudbala – 2000. godine u Belgiji i Holandiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala