Ruska vojska oštro reagovala na izjavu ambasadora Azerbejdžana o padu ruskog helikoptera

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMesto pada ruskog aviona u Jermeniji
Mesto pada ruskog aviona u Jermeniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije nazvalo je „velikom greškom“ izjavu ambasadora Azerbejdžana u Moskvi Polada Bulbuloglija koji je povodom pada helikoptera Mi-24 u Karabahu rekao da se „u ratu svašta može desiti“.
„To je velika greška. Kada bi se Rusija vodila principom 'rat kao rat', odgovor bi bio razoran. Moskva je ipak prihvatila saopštenje Bakua o priznanju krivice i njihova izvinjenja. Očekujemo da se što pre realizuje obećanje predsednika (Azerbejdžana Ilhama) Alijeva o sprovođenju istrage i kažnjavanju krivaca. Polazimo od toga da azerbejdžanska strana više neće sebi dozvoliti nikakve dvosmislene izjave u vezi sa tragičnim incidentom“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ranije je ambasador Azerbejdžana u Rusiji Polad Bulbulogli ranije je komentarisao pad ruskog aviona, rekavši da komisija još nije utvrdila uzrok incidenta.

Rat kao rat – svašta se može dogoditi. Komisija još radi, zaključaka zasad nema. Utvrđeno je da je bilo veče, helikopter je leteo na maloj visini zbog čega ga radari nisu opazili. A tamo je bilo ratno stanje, mladi vojnici su videli da leti vojni helikopter i zato je takva odluka (o obaranju) i doneta“, rekao je ambasador ranije.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je u Jermeniji oboren ruski helikopter Mi-24. Letelica je oborena prenosnim sistemom protivvazdušne odbrane u blizini ranice sa Azerbejdžanom. Ministarstvo inostranih poslova Azerbejdžana priznalo je da je ruski helikopter slučajno oboren .

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala