Rotacija ruskih mirovnjaka u Karabahu ─ najmanje dva puta godišnje

© REUTERS / FRANCESCO BREMBATIRuski mirovnjaci u Karabahu
Ruski mirovnjaci u Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rotacija ruskih mirovnjaka u Nagorno-Karabahu odvijaće se najmanje dva puta godišnje, odgovarajući ukaz predsednika Rusije Vladimira Putina objavljen je na zvaničnom internet-portalu za pravne informacije.
„Ministarstvu odbrane Rusije nalaže se da menja lični sastav mirovnog kontingenta najmanje dvaput godišnje, a vojnu tehniku u zavisnosti od razvoja resursa i tehničke potrebe“, navedeno je u dokumentu.

Istovremeno, u dokumentu se naglašava da ukaz „O merama za podršku mira u Nagorno-Karabahu“ stupa na snagu od dana njegovog potpisivanja, 10. novembra“.

Ranije je Generalštab objavio da je proteklog dana u Nagorno-Karabah prebačeno 414 pripadnika ruskih mirovnih snaga i nekoliko desetina automobila i drugih vozila, kao i osam helikoptera i dronova.

Grupa treba da se sastoji od ukupno 1.960 vojnika sa malokalibarskim oružjem, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobila i druge tehnike.

U noći 10. novembra Rusija, Azerbejdžan i Jermenija potpisali su sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu. U njemu se navodi da se azerbejdžanska i jermenska vojska zaustavlja na zauzetim položajima i da će razmeniti zarobljenike, a u regionu će biti raspoređeni ruski mirovnjaci.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala