Kon: Predložili smo mere, Brnabićeva je rekla da će razmisliti

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICČlan Republičkog kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon
Član Republičkog kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je večeras da epidemija korona virusa mora da se zaustavi, a da je to moguće samo ako se uskrate kontakti, što podrazumeva određene mere koje bi trebalo sprovoditi.

 

Kon je u specijalnoj emisiji RTS-a rekao da mere, ako se shvataju oštro, onda bi trebalo da budu oročene i da se jasno kaže da će trajati dve nedelje, pa da se vidi kakvi su rezultati.

Naveo je da danas sednici Kriznog štaba nisu donete mere, da je predsednica vlade dobro čula šta se predlaže i da je rekla da će razmisliti.

"Sad smo na nekom odlučivanju, premišljanju", rekao je Kon i dodao da se traži balans i ono što je najpovoljnije.

Podseća i da je danas u Skupštini usvojen zakon koji omogućava kontrole i da je sve to značajno, ali upozorava da vreme ide i da stoji nad vratom.

Kon je poručio da bi trebalo sprečiti kontakte, a da su oni najznačajniji na mestima zabave.

“Mi smo pred vikendom, to su dani najintenzivnijih kontakata. Imamo i dve slave. Vodite računa o svom zdravlju, nosite maske, izbegavajte skupove, ponašajte se racionalno”, aplevao je doktor Kon.

On je rekao da septembar nije iskorišćen kako je moglo, i ukazao da su brojevi u Francuskoj, Belgiji i Holandiji počeli da padaju, ali da su tamo prilično rigorozne mere, i da sigurno i to ima uticaja.

Kon je objasnio da sada šesta nedelja ovog talasa i da bi trebalo polako da se gubi snaga i potencijal virusa, ali ističe da su to spekulacije i da se ulazi u zimsku sezonu i zbog toga se mora biti dodatno oprezan.

Ističe da je situacija praktično katastrofalna ako nema nijednog mesta u bolnici u Beogradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala