Komandant ruskih mirovnih snaga razgovarao sa ministrom odbrane Jermenije

© Foto : official site of the MoD of RAMinistar odbrane Jermenije David Tonojan na sastanku sa komandantom ruskih mirovnih snaga general-pukovnikom Rustamom Muradovom
Ministar odbrane Jermenije David Tonojan na sastanku sa komandantom ruskih mirovnih snaga general-pukovnikom Rustamom Muradovom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komandant ruskog mirovnog korpusa u Nagorno-Karabahu general-pukovnik Rustam Muradov održao je razgovore sa jermenskim vojskovođama i razgovarao o detaljima misije, izjavio je za Sputnjik izvor u štabu ruskih mirovnih snaga.

„Juče je komandant ruskih mirovnih snaga u zoni nagorno-karabaškog sukoba general-pukovnik Rustam Muradov razgovarao sa jermenskim ministrom odbrane (Davidom Tonojanom) i načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Jermenije (Onikom Gasparjanom)“, rekao je izvor.

Strane su razgovarale o različitim aspektima dovođenja mirovnih snaga i postavljanja osmatračnica u Lačinskom koridoru i Nagorno-Karabahu, uključujući i pitanja bezbednosti.

Prema njegovim rečima, komanda ruskih mirovnih snaga takođe je organizovala komunikaciju sa azerbejdžanskim Ministarstvom odbrane.

U sredu je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj saopštio da je tokom dana u Nagorno-Karabah prebačeno 414 pripadnika ruskih mirovnih snaga i nekoliko desetina automobila i drugih vozila, kao i osam helikoptera i bespilotnih letelica. Grupa bi trebalo da se sastoji od ukupno 1.960 vojnika sa malokalibarskim oružjem, 90 oklopnih transportera, 380 vozila i druge tehnike.

U noći 10. novembra Rusija, Azerbejdžan i Jermenija potpisali su sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu. U njemu se navodi da se azerbejdžanska i jermenska vojska zaustavlja na zauzetim položajima i da će razmeniti zarobljenike.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala