Još jedno saslušanje zbog liturgije u Crnoj Gori

© Sputnik / Nebojša PopovićHram Hristovog vaskrsenja u Podgorici u vreme uskršnje liturgije
Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici u vreme uskršnje liturgije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Paroh podgorički protojerej Branko Vujačić pušten je iz podgoričkog Centra bezbednosti nakon što je dao izjavu u svojstvu građanina zbog služenja mitrovdanske Liturgije i pomena blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju u sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, navodi Mitropolija crnogorsko-primorska.

„Upravo sam dao izjavu u vezi nedeljne mitrovdanske liturgije u sabornom hramu, na poziv inspektora Centra bezbednosti. Oni procenjuju da nisu ispoštovane mere NKT. Po nalogu tužioca sam pušten i sada čekamo dalji postupak”, rekao je Vujačić Radio-Svetigori nakon.

Dodao je da se, nažalost, nastavlja ovakav odnos policije prema Crkvi.

„Čuli smo nedavno i izjave od najviših državnih zvaničnika da je Crkva glavni krivac za širenje epidemije, tako da to doživljavamo kao nastavak progona Crkve od trenutne državne vlasti i nadamo se da će uskoro prestati ovakav odnos i progon, te da dolazi mirnije i bolje vrijeme za Crkvu i pravoslavni narod“, poručio je prota Branko Vujačić.

Podsetimo, sinoć je iz istog razloga u podgoričkom Centru bezbednosti saslušan Preosvećeni Episkop buenosajreski i južno-centralnoamerički g. Kirilo, a noć ranije i protojerej-stavrofor Dalibor Milaković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala