Vučić dodelio odlikovanja /video, foto/

© Sputnik / Dejan SimićZastava Srbije
Zastava Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u borbi protiv kovida 19, kao i drugim ličnostima.

"Svima želim da čestitam veliki praznik. Obeležavamo vreme srpske tragedije i veličanstvenih pobeda", kazao je Vučić na ceremoniji dodele odlikovanja.

Zahvalio je onima koji su dali sve što su imali, ali i onima koji danas rade i bore se. Vučić je najavio i nova odlikovanja na Sretenje.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Vučić ordenima odlikovao Muhina, Betela i Apostolovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pojedinačnim ukazima dodelio je odlikovanja pripadniku MUP-a Nebojši Apostoloviću, ruskom slikaru Nikolaju Aleksandroviču Muhinu i premijeru Luksemburga Gzavijeru Betelu, objavljeno je u Službenom glasniku.

Orden Republike Srbije na lenti Betel je dobio za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Luksemburga.

Orden srpske zastave prvog stepena Muhin dobija za mozaično ukrašavanje Hrama Svetog Save kao i naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa između Srbije i Rusije.

Apostolović je odlikovan Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena zbog natprosečnog, uzornog i časnog izvršavanja dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti.

Lekari i zdr. ustanove odlikovani za sprečavanje kovid 19

Ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlikovani su 64 zdravstvena radnika i zdravstvene ustanove, kao i drugi pojedinci za izuzetne zasluge i doprinos sprovođenju aktivnosti na sprečavanju zarazne bolesti kovid 19.

Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena dodeljen je Predragu Konu i Mijomiru Pelemišu, dok su isti orden drugog stepena dobili Branislav Tiodorović, Goran Stevanović, Danica Grujičić, Branimir Nestorović i Srđa Janković, a trećeg stepena Ivani Milošević, Nebojši Lađeviću, Mariji Zdravković i Radmili Janković.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani su Vladimir Nešić, Ognjen Ristić, Vesna Turkulov, Petar Svorcan, Vesna Dopuđa Pantić, Nataša Petrović Stanojević, Dušan Jovičić, Slobodan Milisavljević, Dragoš Stojanović, Vesna Savić, Aleksandar Stojić, Vladimir Ðukić, Vladimir Radović, Radica Avramović, Ana Stojković, Marija Milenković, Ivan Palibrk, Aleksandra Petrović, Nada Milanović, Nenad Ristović, Muamera Turković, Biljana Glišić Ugrica, Ljubinka Cvetanović, Nataša Janković, Uglješa Jovičić i Ivo Udovičić.

Istom medaljom odlikovane su i ustanove: Institut za transfuziju krvi Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanovic Batut”, Institut za javno zdravlje Vojvodine, Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak”, Institut za primenu nuklearne energije INEP, i Institut za molekularnu genetiku i geneticko inženjerstvo IMGGI.

Zlatne medalje za zasluge dodeljene su i JKP „Vodovod i kanalizacija” Novi Sad, JKP „Vodovod” Sremska Mitrovica, kao i pojedincima

Srebrne medalje za zasluge dobili su Zavod za biocide i medicinsku ekologiju – Beograd, JKP „Gradska čistoća” – Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje – Beograd. Gerontološki centar Beograd, Gerontološki centar Novi Sad, Gerontološki centar Šabac, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Nacionalna organizaciju osoba sa invaliditetom Srbije, Udruženje Džedajski pokret – Niš, i Centar za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju „Mara” – Niš.

Srebrnu medalju dobili su i pojedinci Goran Bojović, Mladen Mijatović, Ana Stamenković, Ivana Božović, Vladimir Zakonović, Milica Marković, Božica Velousis, Branko Antić i Željko V. Zirojević.

Za sprečavanje kovida odlikovano 16 vojnih lica

Odlikovano je i 16 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom angažovanja na sprovođenju mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti Kovid 19 i pomoći civilnom stanovništvu.

Ordenom belog orla sa mačevima trećeg stepena odlikovani su brigadni general Jelesije Radivojević i pukovnik Radivoje Anđelković.

Orden zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena dodeljen je Draganu Korugi, a Srebrna medalja za hrabrost - Borislavu Krnjajiću i Tomu Zorziću.

Srebrne medalje za zasluge dobili su Srđan Lazić, Petar Ćurčić, Milan Mladenović, Milan Jovanović, Negovan Ivanković, Momčilo Marić, Miroslav Ljiljak, Goran Petrović, Jovica Deljanin i Daliborka Radišić, dok je Zlatnu medalju za revnosnu službu dobio Zoran Smiljković.

Posthumno:Orden i 12 medalja za zasluge za lično herojstvo

Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena odlikovan je postuhumno za izuzetne zasluge i delo licnog herojstva u lečcenju i zaštiti stanovništva dr Miodraga Lazića.

Istim Ukazom posthumno je dodeljeno i 12 zlatnih medalja za zasluge sa istim obrazloženjem.

U dokumentu koji je objavio Službeni glasnik navodi se da su Zlatnim medaljama za zasluge postuhumno odlikovani Dragan Marković, Vladimir Žugić, Biljana Natić Ljumović, Goran Ivanković, Vojkan Šuluburić, Dušanka Živković, Miroslav Vasić, Dragoslav Arsić, Stanislav Ostojić, Miroslav Jovanović, Milan Mileusnić, i Slavica Gujanica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala