Vučić: Danas je najteži dan za Srbiju od početka epidemije

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas najteži dan za Srbiju kada je reč o broju preminulih i novozaraženih korona virusom.

Vučić je to rekao prilikom obraćanja povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, gde uručuje odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u borbi protiv kovida 19, kao i drugim ličnostima.

Jučerašnji dan, kada je reč o korona virusu, bio je veoma težak u Srbiji i zabeleženi su novi crni rekordi. Tokom 24 sata na korona virus širom Srbije testirano je 13.091 osoba, a njih 2.823 bilo je pozitivno - najviše do sada. Nažalost, za dan je preminulo čak 14 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 126 pacijenata.

Vučić je odlikovao lekare koji su vodili i vode borbu protiv korone i naglasio:

"Ovo je za sve koji dobijaju odlikovanje velika čast, i to će ostati na ponos vašim potomcima da uvek pokažu kako su njihovi preci radili u najtežim trenucima za svoju otadžbinu. Zahvaljujući vama sačuvali smo mnogo života. Znam da mi Srbi ne umemo da kažemo hvala i pokažemo koliko poštujemo to što radite za nas i koliko smo zahvalni. Na kraju ostaje ovo priznanje", istakao je predsednik Vučić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala