Turska zainteresovana za proizvodnju ruske vakcine protiv kovida

© Foto : RDIF press serviceProizvodnja prve vakcine protiv virusa korona
Proizvodnja prve vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska je zainteresovana za organizaciju proizvodnje vakcine protiv kovida 19 „Sputnjik V“ u turskim fabrikama za proizvodnju lekova, saopštila je pres služba Ministarstva zdravlja Rusije.

„Ministar zdravlja Turske izrazio je interes za organizaciju proizvodnje vakcine ‘Sputnik V’ u fabrikama turskih proizvođača lekova nakon sprovođenja toksikoloških ispitivanja predviđenih lokalnim zakonodavstvom“, navodi se u saopštenju Ministarstva nakon sastanka ministara zdravlja Rusije i Turske, Mihaila Muraška i Fahretina Kodžija, koji je u utorak održan na inicijativu turske strane.

Muraško je uverio turskog kolegu da je Rusija spremna da organizuje takva ispitivanja u sertifikovanoj laboratoriji, precizira se u saopštenju.

„Strane su se dogovorile da narednih dana započnu realizaciju sporazuma“, dodalo je Ministarstvo.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Trenutno su u toku postregistraciona ispitivanja vakcine u kojima učestvuje 40 hiljada dobrovoljaca. Klinička ispitivanja takođe se izvode u Belorusiji, UAE, Indiji i Brazilu.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala