Šer kritikovala dejstva Azerbejdžana u Karabahu

© AFP 2023 / Bryan SteffyPevačica Šer
Pevačica Šer - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čuvena američka pevačica jermenskog porekla Šer kritikovala je dejstva Azerbejdžana u svetlu zaoštravanja sukoba u Nagorno-Karabahu.

„Imate naftu, (turskog predsednika Redžepa Tajipa) Erdogana i (američkog predsednika Donalda) Trampa. Tramp je dozvolio da naši kurdski saveznici budu uništeni“, napisala je pevačica na Tviteru, komentarišući članak u listu „Gardijan“ o negativnoj reakciji jermenskog stanovništva na „bolni“ sporazum o prekidu vatre u Karabahu.

​Šer je takođe istakla da je Baku odgovoram za smrt civila u Karabahu.

Ranije su se lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije dogovorili o prekidu borbenih dejstava u Karabahu. Prema ovoj izjavi, borbena dejstva prekinuta su od ponoći 10. novembra, Jermenija i Azerbejdžan se zaustavljaju na zauzetim položajima i moraju da razmene zarobljenike. Osim toga, u Nagorno-Karabahu biće razmeštene ruske mirovne snage.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan nazvao je ovaj sporazum za njega izuzetno teškom odlukom. Sa druge strane, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev potpisivanje dokumenta smatra kapitulacijom Jermenije. Alijev je rekao da je sporazum povoljniji za Baku, da je sada završena vojna faza i moguće je preći na politička pitanja.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala