Možda se pojavi kovid 23

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaLekar hitne pomoći ispred kovid bolnice
Lekar hitne pomoći ispred kovid bolnice  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Građani treba da izbegavaju okupljanja, virus korona nije izmišljotina i jedini način da se problem reši je proizvodnja vakcine, ali Srbija treba da bude vakcinalno suverena. Možda se pojavi i kovid 23 i zato moramo da se naviknemo na život sa merama, smatra prof. dr Danica Grujičić.

Gostujući na RTS-u doktorka Grujičić, neurohirurg i direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Srbije, apelovala je na građane Srbije da situaciju u vezi sa epidemijom korona virusa shvate ozbiljno i da se pridržavaju propisanih mera.

„Onkološki pacijenti se leče na isti način na koji su se lečili i prošle godine. U sva tri talasa smo imali zaposlene koji, srećom, nisu imali težu kliničku sliku. Mi sutra radimo šest operacija, jer tumori mozga ne mogu da čekaju. Moj apel svima je: Nikako okupljanje, bez obzira da li se radi o otvorenom ili zatvorenom prostoru“, rekla je Danica Grujičić.

Ona kaže da virus korona nije izmišljotina, a da je jedini način da se problem reši, proizvodnja vakcine, te istakla važnost toga da Srbija bude vakcinalno suverena država.

„Bila sam na otvorenom, nosila sam masku i svejedno sam dobila koronu. Istog dana sam se zakucala u krevet. Mi ćemo morati naučiti da živimo sa koronom, možda se pojavi i kovid 23, zato moramo da se naviknemo na mere“, kazala je ona na RTS-u.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković kaže da normalnog života još u jednom periodu neće biti, te da i dalje jedan broj ljudi ne shvata opasnost od virusa korona.

„Moramo svi zajedno, složno da radimo na rešavanju ovog problema“, rekao je Gojković.

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu doktor Predrag Sazdanović je istakao da je epidemiološka situacija u Kragujevcu teška.

„Mi ćemo moći izdržati, ali ne beskonačno“, rekao je on.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da je važno da odgovaraju organizatori onih koji organizuju žurke posle 23 časa.

„Grad sprovodi mere koje donosi krizni štab. Mi insistiramo na promeni zakonskih propisa, kako ne bi samo sanitarni inspektori mogli da proveravaju poštovanje mera. Izmenom zakona, to će biti omogućeno i komunalnim milicionerima“, kazao je Vesić.

On je istakao da je važno i pridržavanje mera i to da privreda radi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala