Jerevan: Opozicija nije uspela da smeni Pašinjana zbog nedostatka kvoruma u parlamentu

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaOkupljanje učesnika protesta ispred zgrade parlamenta u Jerevanu
Okupljanje učesnika protesta ispred zgrade parlamenta u Jerevanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vanredno zasedanje jermenskog parlamenta, sazvano radi razmatranja pitanja o ostavci premijera Jermenije Nikola Pašinjana, nije održano zbog nedostatka kvoruma, saopštila je opoziciona poslanica parlamenta Naira Zograbjan.
„Sastanku je prisustvovala samo potpredsednica parlamenta Lena Nazarjan. Drugi poslanici iz vladajuće frakcije nisu došli na sednicu“, saopštila je Zograbjanova.

Istovremeno, dopisnik Sputnjika javlja da je u blizini zgrade parlamenta u Jerevanu bačena dimna bomba tokom protesta opozicije.

Predstavnik policije je saopštio da je jedan od demonstranata bacio dimnu bombu, i da je on već uhapšen.

Jedan od organizatora mitinga, predstavnik stranke Dašnakcutjun Išhan Sagateljan je rekao da je ovo provokacija vlasti i pozvao je na opreznost.

Drugi organizator mitinga je pozvao okupljene da se raziđu kućama „u cilju osiguravanja njihove bezbednosti“. Policija je tražila od demonstranata da se raziđu u roku od pet minuta. Masa je počela da napušta mesto okupljanja.

Okupljeni demonstranti u centru Jerevana dali su ranije ultimatum premijeru Nikoli Pašinjanu da do ponoći podnese ostavku na svoju funkciju, inače će oko 00:30 sazvati vanrednu pres-konferenciju na kojoj će pokušati da „reše pitanje odlaska Pašinjana“. 

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala