DF potvrdio: Dali smo riječ, glasaćemo za vladu Krivokapića

© Sputnik / Nebojša PopovićMilan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta
Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lideri Demokratskog fronta potvrdili su da će glasati za Vladu Zdravka Krivokapića. „Dali smo riječ, tako će i biti“, rekao je  jedan od lidera DF-a Milan Knežević

Na konferenciji za novinare u Podgorici predstavnici DF-a osvrnuli su se i na povlačenje kandidature za ministra Nikole Terzića koji je bio predložen za resor MUP-a.

Knežević je kazao da će na stranačkim organima podržati vladu Zdravka Krivokapića, te da nisu napadali kandidata za ministra Nikolu Terzića, koji je povukao kandidaturu.

Kako je rekao, nisu dovodili u pitanje Terzićev kredibilitet za funkciju, ali on „očigledno nije mogao da izdrži pritisak“.

Mandić je podsjetio da je stav DF da će glasati za vladu Krivokapića.

„Dali smo riječ, tako će biti. Bio sam u zatvoru, robijao sam, hapsili su mi majku. DF je prošao kroz strašan progon i svi ste svjedoci toga. Tako da ne znam kakav to progon trpi kandidat za ministra MUP-a pa se povukao, zaista ne znam. To je izbor mandatara Krivokapića, mi se u to ne miješamo. Mi ćemo da glasamo za Vladu i to je jedina istina“, poručio je je Knežević.

Obrt u aferi „državni udar“

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je na pres-konferenciji da je ključni svjedok u aferi „državni udar“ Mirko Paja Velimirović promijenio iskaz i saopštio da je sve radio i pričao po nalogu specijalnih državnih tužioca Milivoja Katnića i Saše Čađenovića.

Upravo su, kako tvrdi Mandić, montažeri „državni udar“ Katnić i Čađenović.

On tvrdi da je Velimirović saopštio da nije bilo nikakvog oružja i da je sve pričao po direktivi tužioca.

„Sad bi tužilac Saša Čađenović trebalo da završi u zatvoru, tamo gdje je namjestio svog rođaka Mihaila Čađenovića, koji je mjesecima robijao na pravdi boga“, kazao je Mandić.

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević rekao je da imaju informaciju da je u ponedjeljak Tužilaštvu stigao iskaz Mirka Velimirovića, u kome navodi da je bio ucijenjen i da je zato „uperio prst u njega i Andriju Mandića“.

„Pozivam Katnića da dostavi iskaz sudu. Radi se o brutalnoj montaži za koju treba da odgovaraju Katnić i Saša Čađenović.“

Milan Knežević je kazao da je u saznanju da je Tužilaštvo za organizovani kriminal Republike Srbije u ponedjeljak poslalo Specijalnom državnom tužilaštvu iskaz Mirka Paje Velimirovića u kojem jasno saopštava da je bio ucijenjen, malteretiran i pritiskan od glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i specijalnog tužioca Saše Čađenovića da „upre prstom u Demokratski front, konkretno njega i Andriju Mandića”“.

„On je u tom iskazu u potpunosti razobličio i razmontirao čitav ovaj sramni, kriminalni postupak koji se vodi protiv Andrije Mandića, Miška Čađenovića i mene već četiri godine“, rekao je Knežević.

Knežević je istakao da zato pozivaju Katnića da odmah taj iskaz dostavi Apelacionom sudu, da ga ne krije u fioci +„kao što je postalo standardno ponašanje kad se dokazi okrenu protiv njega“.

„Pozivamo predsjednika Vijeća Zorana Smolovića i sudiju izvjestioca na Apelacionom sudu Seku Piletić da po službenoj dužnosti zatraže iskaz Mirka Velimirovića, ali tražimo i da v.d. vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković na osnovu iskaza koji je dostavio Velimirović najzad pokrene postupak protiv Milivoja Katnića“, istakao je Knežević. 

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala