Centar „Gamaleja“: Masovna vakcinacija u Rusiji počinje u narednim nedeljama

© Sputnik / Georgiy Zimarev / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija
Vakcinacija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Objavljivanje prelaznih rezultata ispitivanja vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“, koji govore o njenoj efikasnosti, omogućava započinjanje masovne vakcinacije u narednim nedeljama, izjavio je direktor centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg u saopštenju objavljenom na Tviter nalogu vakcine.
„Objavljivanje prelaznih rezultata postregistracijskih kliničkih ispitivanja, koji ubedljivo svedoče o efikasnosti vakcine 'Sputnjik  V', omogućuje početak masovne vakcinacije protiv koronavirusne infekcije stanovništva Rusije u narednim nedeljama“, objasnio je Gincburg.

Kako je rekao, zahvaljujući povećanju proizvodnje i uključivanju novih platformi za proizvodnju, vakcina će biti dostupna široj populaciji.

„To će omogućiti da se preokrene trenutni trend i postigne smanjenje učestalosti infekcije virusom korona, najpre u Rusiji, a zatim u celom svetu“, naglasio je on.

Vakcinisanje - Sputnik Srbija
U Moskvi uskoro počinje masovna vakcinacija protiv virusa korone

Ranije je u saopštenju Ruskog fonda za direktne investicije na Tviter nalogu vakcine navedeno da efikasnost vakcine „Sputnjik V“ protiv virusa korona tokom prve privremene analize podataka iz treće faze ispitivanja u Rusiji iznosi 92 odsto.

Efikasnost je dokazana na osnovu prve privremene analize podataka 21 dan nakon što su dobrovoljci primili prvu imunizaciju.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Trenutno su u toku postregistraciona ispitivanja vakcine u kojima učestvuje 40 hiljada dobrovoljaca. Klinička ispitivanja takođe se izvode u Belorusiji, UAE, Indiji i Brazilu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala