Bocan-Harčenko: Ne smemo dopustiti ponavljanje tragedije svetskog rata

© Sputnik / Aleksandar MilačićAmbasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko
Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je danas, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, da je naša obaveza da ne dopustimo ponavljanje tragedije svetskog rata, saopštila je danas ambasada Rusije u Srbiji.

Prema njegovim rečima, na nama je da uradimo sve što je moguće radi utvrđivanja u međudržavnim odnosima duha saradnje, uzajamnog poverenja i dobrosusedstva.

„Samo jedinstvo može dovesti miru i prosperitetu. Neka zauvek traju svetla sećanja na junake. Slava rusko-srpskom bratstvu po oružju“, rekao je Bocan Harčenko.

On je podsetio da je tokom Velikog rata na bojištima poginulo preko tri miliona državljana Rusije, kao i da se u Srbiji čuvaju zahvalna sećanja na ruske junake koji su pali na Solunskom frontu i tokom odbrane Beograda.

Kako je rekao, beskrajna ljubav prema Otadžbini i vera u istinu i pravednost pomagale su ruskom narodu da opstane u najsurovijim iskušenjima i u konfliktu koji nije želela.

„Još više su se te njegove osobine manifestovale i u Drugom svetskom ratu, 75. godišnjicu završetka kojeg obeležavamo ove godine. Zahvaljujući tome je sovjetski narod odbranio rodnu zemlju, odigrao odlučujuću ulogu u približavanju Velike Pobede nad fašizmom, doneo oslobođenje porobljenoj Evropi“, rekao je ruski ambasador.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala