Bajden preuzeo predsedničku dužnost – na Tviteru

© REUTERS / JONATHAN ERNSTDžo Bajden na konferenciji za medije
Džo Bajden na konferenciji za medije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednički kandidat na američkim izborima Džo Bajden preuzeo je predsedničku dužnost – na svom Tviter profilu. Iako zvanični rezultati izbora još nisu objavljeni, niti je počela tranzicija vlasti, Bajden je već objavio kakvu će zdravstvenu politiku voditi, poručuje da će biti vrhovni komandant i obraća se svetskim liderima.

Biću vrhovni komandant koji će poštovati vašu žrtvu, razumeti vašu službu i nikada neću izdati vrednosti za koje ste se tako hrabro borili, poručio je Džo Bajden ratnim veteranima povodom dana koji se slavi u njihovu čast.

​Prethodno je Bajden na Tviteru da će „izgraditi zdravstveni sistem koji će na prvo mesto staviti građane i na koji će Amerikanci biti ponosni“.

​Pisao je i o tome kako „razgovara sa svetskim liderima“ i poručuje im da će se „Amerika vratiti u igru“.

​U jednom od svojih tvitova, Bajden navodi i kako će od januara „brzo raditi zajedno sa Kongresom kako bi podigao zdravstveni sistem koji će pokrivati sve i doneti niže troškove lečenja“.

​Takođe, najavio je i da će „staviti kovid-19 pod kontrolu kako bi ekonomija i škole mogli da se ponovo otvore bezbedno, kako bismo nastavili naše živote i ostavili pandemiju iza nas“.

​Bajden je već formirao savetodavni tim za borbu protiv pandemije koji bi, kako je naveo, trebalo da pomogne u stvaranju strategije za borbu protiv virusa.

​Pored ličnog Bajdenovog naloga, na Tviteru je njegov tim napravio i nalog posvećen „tranziciji vlasti“ na duet Džo Bajden-Kamala Haris. Taj nalog koristi memorandum nalik američkom grbu, iznad kog piše „kancelarija izabranog predsednika“.

​Na tom nalogu objavljeno je kako je Bajden vodio razgovore sa nekoliko svetskih lidera koji su mu „čestitali na pobedi“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala