Uveden policijski čas u Federaciji BiH

Pratite nas
U Federaciji BiH uvedene su nove mere, a jedna od njih je ograničeno kretanje stanovništva odnosno policijski čas koji će biti na snazi od 23 do 5 sati. Odluka stupa na snagu od sutra, prenose sarajevski mediji.

Krizni štab FBiH doneo je i odluku da se ograničavaju okupljanja građana na maksimalno 30 osoba, i unutra i napolju.

Tokom trajanja policijskog sata zabrana kretanja se odnosi na teritoriju cele Federacije BiH.

Iz odluke će, kao i u martu i aprilu, biti izuzeti oni koji obavljaju poslove u smenama tokom noći (sa validnom potvrdom poslodavca), kao i javni službenici koji rade na sprovođenju mera ili drugim poslovima koje ova naredba oslobađa od ograničenog kretanja.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravlja odlučio se na restriktivnije mere usled pogoršanja epidemiološke situacije, odnosno povećanja širenja zaraze korona virusom, nepoštovanja dosadašnjih mera i sve popunjenijim bolničkim kapacitetima.

Nadležni će preispitivati mere svakih sedam dana, te ih ublažiti ili pooštriti u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Kako saznajemo, ova odluka je donesena s ciljem sprečavanja neodgovornih ugostitelja, ali i građana, koji ranije nisu poštovali mere rada objekata do 23 časa čime su doprinosili širenju zaraze.

Pored ove naredbe, Krizni štab FBiH je doneo i odluku o ograničenom broju osoba u zatvorenom i na otvorenom. Tako će i unutra i napolju biti dozvoljeno okupljanje maksimalno 30 osoba.

Takođe je donesena odluka da se mora izvršiti dezinfekcija svih prostora gde će se održavati izbori odnosno glasanje, a sav nastavni proces će se odvijati onlajn sedam dana nakon izbora kako bi se izvršila dezinfekcija.

Verski praznici i druga privatna porodična okupljanja kao što su venčanja se takođe limitiraju na maksimalno 30 osoba.

Produžena je mera obaveznog nošenja zaštitnih maski i u zatvorenom prostoru i na otvorenom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala