U Moskvi na dva meseca uvedena nova ograničenja zbog virusa korona

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Ministarstva za vanredne situacije Rusije dezinfikuju čekaonicu Jaroslavske železničke stanice u Moskvia
Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije Rusije dezinfikuju čekaonicu Jaroslavske železničke stanice u Moskvia - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin saopštio je da su u gradu uvedena dodatna ograničenja zbog epidemije kovida 19.
  • Od 23 časa do 6 časova obustavlja se pružanje ugostiteljskih usluga (restorana, kafića, barova). Ovo se neće odnositi na dostavu.
  • Studenti univerziteta i koledža prebačeni su na učenje na daljinu. Kartice za prevoz učenika biće privremeno blokirane, savetovano im je da poštuju „kućni režim“.
  • Maksimalni kapacitet sedišta u pozorištima, bioskopima i koncertnim salama smanjen je na 25 odsto ukupnog broja mesta.
  • Gledaoci će i dalje moći da prate sportske događaje, ali sada organizatori moraju da koordinišu akcije sa Odeljenjem za sport Moskve i moskovskom administracijom Rospotrebnadzora.
  • Obustavlja se rad dečjih dnevnih kampova i dečjih zabavnih centara koji se nalaze u zgradama. Aktivnosti za decu moguće su na otvorenom.

Gradske vlasti preporučile su svim organizacijama koje opslužuju građane da koriste sistem prijavljivanja.

Ograničenja su uvedena na dva meseca: od 13. novembra do 15. januara 2021. godine.

Kako je naveo Sobjanjin, ovo će spasiti hiljade života.  

Gradonačelnik je istakao da je 9. novembra u glavnom gradu Rusije zabeležena najveća dnevna stopa incidence za vreme epidemije – 6.897 novih slučajeva. Sledećeg dana broj zaraženih opao je na 5.902, ali vlasti veruju da bi se situacija mogla pogoršati.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala