Tramp izneo zastrašujuću optužbu: Krili su vakcinu protiv kovida da bih izgubio

© AP Photo / Alex BrandonAmerički predsednik Donald Tramp
Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp je objavio da su rezultati o efikasnosti vakcine protiv virusa korona kompanije „Fajzer“ skrivani kako on ne bi pobedio na izborima.

Tramp je u seriji tvitova naveo da su kompanija „Fajzer“ i druge samo čekale da se izbori završe kako bi objavile pronalazak efikasne vakcine protiv virusa korona.

​„Nisu imali hrabrosti da to urade ranije“, napisao je Tramp i dodao i da je američka Agencija za lekove (FDA) trebalo to ranije da objavi „ne iz političkih razloga, već da bi životi mogli da budu spaseni“.

​Tramp, takođe, tvrdi i da FDA i Demokratska stranka nisu želele da „zabeleži pobedu otkrićem vakcine, već su čekali pet dana da to objave“.

​On se ovom prilikom dotakao i Džoa Bajdena, koji je prema projekcijama američkih medija pobednik predsedničkih izbora, navodeći:

„Da je Bajden bio predsednik ne biste imali vakcinu još četiri godine niti bi je FDA odobrila tako brzo. Birokratija bi uništila milione života“.

„Fajzer“ i nemački „Biontek“ su u ponedeljak objavili da je vakcina protiv virusa korona na kojoj rade, prema prvim rezultatima testiranja u trećoj, poslednjoj fazi koja je u toku, efikasna 90 odsto.

​Optužio je i medije zbog „prognoza izbornih rezultata koje su bile toliko loše da zapravo predstavljaju mešanje u izbore“.

​„I biće tu ponovo za četiri godine da sve ponove“, zaključio je Tramp.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala