Putin pohvalio hrabrost Alijeva i Pašinjana

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je hrabrost predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva i premijera Jermenije Nikola Pašinjana iskazanu prilikom donošenja odluke o rešavanju situacije u Nagorno-Karabahu.
„Kako bi se mirno rešavali takvi složeni, zamršeni sukobi, potrebno je pronaći kompromise, neophodno napraviti te kompromise, a za to je, sa svoje strane, potrebna hrabrost onih koji donose odluke“, istakao je Putin.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Dešavanja u Karabahu ─ ogromna tragedija

On je dodao da svi treba da podrže premijera Jermenije i predsednika Azerbejdžana i njihovu odlučnost „da stvore uslove za miran razvoj situacije u regionu i donesu odluke u interesu dugoročne izgradnje odnosa jermenskog i azerbejdžanskog naroda“, rekao je Putin na samitu Šangajske organizacije za saradnju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev i premijer Jermenije Nikol Pašinjan potpisali su 9. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Prema postignutim sporazumima, azerbejdžanska i jermenska strana ostaće na svojim zauzetim položajima, a u regionu će biti raspoređeni ruski mirovnjaci.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala