„Čekaj, čekaj, čekaj...“: Čim neko u Americi kaže izborna prevara — seci! /video/

© Alex BrandonKejli Mekeni
Kejli Mekeni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Voditelj televizije „Foks njuz“ prekinuo je portparolku Bele kuće Kejli Makinani usred emitovanja njenog obraćanja u kojem je govorila kako Donald Tramp ne prihvata poraz na predsedničkim izborima i ponovila teze o prevarama birača.

Obraćajući se medijima u ponedeljak uveče Mekeneni je rekla kako republikanci žele „da se prebroji svaki legalni glas i da se odbaci svaki ilegalni". U tom trenutku je „Foks njuz“ prekinuo emitovanje njenog govora.

„Postoji samo jedna stranka u Americi koja pokušava da drži posmatrače izbora izvan prostorija u kojima se broje glasovi. Ta stranka je Demokratska stranka. Takva pozicija se ne zauzima kad želite poštene izbore. Ne protivite se istrazi o glasanju ako želite poštene izbore. Ne protivite se našim naporima da izbori budu transparentni ako želite poštene izbore. Takve pozicije zauzimate kad želite prevaru i kad pozdravljate ilegalno glasanje“, rekla je Makinani na konferenciji za medije.

Voditelj Nejl Kavuto uključen je u program iz studija u tom trenutku i onda je rekao: „Čekaj, čekaj, čekaj, mislim da ovde moramo biti vrlo jasni. Ona optužuje drugu stranu za prevaru i ilegalno glasanje. Ako nema više detalja koji to potkrepljuju, ne možemo da nastavimo da prikazujemo njeno obraćanje. Želim da budem siguran da imaju nešto što ide u prilog tim tvrdnjama, ali to su eksplozivne optužbe da druga strana očito namešta i vara. Ako donese dokaz za to, naravno, vratićemo prenos. Do sada je rekla samo da druga strana 'odobrava prevaru i ilegalno glasanje'. Ne tako brzo“.

„Vašington post“ navodi da je odluku o prekidu prenosa iz Bele kuće doneo voditelj.

Podsetimo, nekoliko televizija nedavno je prekinulo emitovanje direktnog prenosa obraćanja američkog predsednika Donalda Trampa nakon što je on izjavio da je u toku prevara na predsedničkim izborima u toj zemlji.

Pojedini mediji proglasili su pobedu kandidata demokrata Džoa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD iako brojanje glasačkih listića nije završeno, a izborni štab Donalda Trampa pokrenuo je tužbe zbog, kako je navedeno, izborne krađe.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala