Nakon noćašnjih protesta u Jerevanu mirno

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaUčesnici protesta ispred zgrade Vlade Jermenije u Jerevanu
Učesnici protesta ispred zgrade Vlade Jermenije u Jerevanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija u glavnom gradu Jermenije jutros je mirna, u centralnom delu grada otvorene su prodavnice, kafići i restorani, a učesnici protesta napustili su salu za sednice jermenskog parlamenta, javlja dopisnik Sputnjika.

Na ulicama nema pojačanih patrola policije niti drugih snaga bezbednosti.

Ispred zgrade Ministarstva spoljnih poslova zemlje nalazi se desetak policijskih vozila.

Učesnici protesta protiv usvajanja izjave o prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu napustili su salu za sednice jermenskog parlamenta, ali čekaju poslanike, nadajući se da će oni ukinuti ovu odluku.

Jedan od demonstranata Vagn Čahaljan pozvao je poslanike vladajuće frakcije Moj korak da se pojave u parlamentu kako bi sazvali sednicu i razgovarali o tom pitanju. Isti apel uputio je i komandant dobrovoljačkog odreda „Arabo“ Manvel Jegazarjan, koji se borio u Karabahu tokom sukoba početkom devedesetih. On je rekao da demonstranti čekaju poslanike do podneva.

Ranije je saopšteno da su lideri Rusije, Jermenije i Azerbejdžana usvojili zajedničku izjavu o prekidu vatre u Karabahu. Prema izjavi, koju je objavio predsednik Rusije, potpuni prekid vatre počinje 10. novembra, Azerbejdžan i Jermenija zaustavljaju se na zauzetim položajima, a takođe moraju da razmene zarobljenike. Osim toga, u Karabahu će biti stacionirani ruski mirovnjaci. Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da mu je ovaj sporazum bio izuzetno težak.

Nakon objave sporazuma, u Jerevanu su započeli protesti. Uništeno je nekoliko vladinih zgrada.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala