Minut ćutanja za heroje: Putin odao poštu stradalim pilotima

© Sputnik / Dmitriy VinogradovRuski helikopter Mi-24
Ruski helikopter Mi-24 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sastanku sa vojnim rukovodstvom minutom ćutanja odao poštu posadi ruskog helikoptera koji je oboren iznad Jermenije.

„Znate da su juče u tragičnom incidentu poginula naša dva druga, piloti koji su služili u ruskoj vojnoj bazi u Jermeniji – major Jurij Viktorovič Iščuk, komandant posade, i stariji poručnik Roman Vasiljevič Fedin. Povređen je i pilot-operater, navigator. Želimo mu brz oporavak“, rekao je predsednik na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva odbrane, federalnih organa i preduzeća odbrambeno-industrijskog kompleksa Rusije.

„Odajmo im poštu minutom ćutanja“, rekao je ruski predsednik nakon čega su svi prisutni ustali.

Putin je takođe naložio ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu da pruži pomoć porodicama poginulih pilota.

Ruski predsednik je saopštio da mu je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev potvrdio da će biti sprovedena temeljna istraga o oborenom ruskom helikopteru iznad Jermenije i da će krivci biti kažnjeni.

„Predsednik Azerbejdžana me je uverio u to da će biti sprovedena temeljna istraga u okviru pokrenutog krivičnog postupka, krivci će biti kažnjeni“, rekao je ruski lider.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je u Jermeniji oboren ruski helikopter Mi-24. Letelica je oborena prenosnim sistemom protivvazdušne odbrane u blizini ranice sa Azerbejdžanom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala