Lukašenko: Samo preko mene mrtvog će Belorusija postati provincija Poljske i Litvanije

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da neće dozvoliti da republika postane „provincija“ Poljske i Litvanije.
„Poljska i SAD su zaključili još jedan sporazum o vojnoj saradnji. Već prebacuju iz SAD, ne iz Nemačke, u Poljsku nove kontingente vojnika. Postavlja se pitanje: zašto? Ako neko od naših to ne razume, posebno od demonstranata, neka razmisli o tome da situacija nije tako jednostavna. Ako neko želi da naprave od Belorusije provinciju Poljske i Litvanije, onda će to uraditi samo preko mene mrtvog. Oni to treba da znaju“, rekao je Lukašenko.

Podsetimo, juče je predsednik Poljske Anžej Duda ratifikovao sporazum o jačanju vojne saradnje sa SAD. Prema sporazumu, u poljskom Poznanju će već u novembru biti prebačena komanda petog korpusa američke vojske – što je komanda iz sastava američkih snaga u Evropi. U Poznanju će na stalnoj osnovi boraviti oko 200 američkih vojnika. Zadatak će im biti da stvore uslove za prebacivanje većih američkih trupa u Poljsku i druge zemlje istočne Evrope. U ovom trenutku se u Poljskoj nalazi oko 5.000 američkih vojnika.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala