U još dva grada u Srbiji proglašena vanredna situacija

© Sputnik / Radoje PantovićTestiranje na virus korona
Testiranje na virus korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona, sa tendencijom daljeg pogoršanja, u opštini Negotin proglašena je vanredna situacija. I Gradski krizni štab je u Šapcu uveo vanrednu situaciju zbog povećanja broja obolelih.

Danas je u Šapcu registrovano 42 novoobolelih, a od ukupno 849 pozitivnih u okrugu u Šapcu je 392.

Znatno je porastao u broj pregleda u kovid ambulanti, gde je od 287 više od polovine prvih pregleda među kojima je 66 dece. U bolnici je 60 pacijenata sa srednje teško i teškom kliničkom slikom.

Uvedene su i nove strože mere, zabranjeno je organizovanje svečanosti, manifestacija, a ograničeno je i radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 čas.

U Negotinu je odluku o vanrednoj situaciji doneo predsednik opštine Vladimir Veličković i ona je jednoglasno usvojena na sednici Štaba za vanredne situacije, prenose „Večernje novosti“.

„Na osnovu mišljenja epidemiologa iz Zavoda za javno zdravlje ‘Timok’ u Zaječaru koji su epidemiološku situaciju ocenili kao nepovoljnu, s obzirom na potencijalnu opasnost da i kod nas epidemija bukne kao u opštinama i gradovima u okruženju. Imamo problem sa nepoštovanjem mera okupljanja, nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima“, rekao je Veličković.

Prema njegovim rečima, potencijalni rizici za dalje širenje infekcije su i proslave, kao i druga masovna okupljanja.

Uvođenje vanredne situacije u opštini Negotin predloženo je i na osnovu povećanja broja pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja u Negotinu, kao i porasta broja obolelih i hospitalizovanih.

U opštini Negotin u oktobru je bilo 28 pozitivnih pacijenata od kojih su 15 još uvek aktivni, a ovog meseca ih je već 10, od kojih je devetoro u bolnici.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala