Haradinaj: Nisam pod sudskim procesom, to su lažne vesti srpskih eksponenata

© AP Photo / Michaeld CorderRamuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj negirao je izjavu advokata iz Beograda Predraga Savića da će se naći na optuženičkoj klupi Specijalizovanih veća u Hagu jer je protiv njega „potvrđena optužnica“, ali da još nije obelodanjena. Haradinaj je u objavi na Fejsbuk nalogu naveo da protiv njega nije pokrenut nikakav sudski postupak.

„Dragi građani, neki od naših medija preneli su lažne vesti kojima su izvor srpski eksponenti. Dostojanstveno sam branio čist rat OVK i nisam pod nikakvim sudskim procesom. Nastavljam da radim u odbrani vrednosti države", napisao je Haradinaj.

Savić je siguran da će se i Ramuš Haradinaj uskoro naći na optuženičkoj klupi Specijalizovanih veća Kosova, iako je već procesuiran u Hagu jer je, kako tvrdi, protiv njega podignuta optužnica, ali nije još obelodanjena, preneo je Tanjug.

Zbog pravila ne bis in idem, da niko ne može da bude osuđen dva puta za isto krivično delo, optužnica će biti manjeg obima, jer Haradinaj neće moći da odgovara za ono za šta je već oslobođen pred Haškim tribunalom.

Međutim, on će odgovarati po optužbama koje su formirane po naknadno prikupljenim dokazima istražitelja, siguran je Savić, preneo je Kosovo onlajn.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala