Engleska: Medicinska sestra uhapšena zbog ubistva osam beba

© AFP 2023 / OLI SCARFFBritanska policija
Britanska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Medicinska sestra iz Engleske danas je treći put uhapšena, ali sada pod podignutom optužnicom da je kriva za smrt više beba u porodilištu tokom 2015. i 2016. godine, saopštila je policija.

Iz policije navode da je žena ponovo uhapšena pod optužbom za ubistvo osam beba i pokušaja ubistva još devet, u neonatalnoj jedinici u bolnici Čester, južno od Liverpula.

Kako prenosi AP, policija je prvo pokrenula istragu usled nerazjašnjenih smrti beba u maju 2017. godine. Detektivi su pregledali kartone 15 preminulih novorođenčadi 2015. i 2016. godine, da bi se kasnije taj broj popeo na 17 smrtnih slučajeva i 16 povređenih beba.

Medicinska sestra je prethodno uhapšena 2018. i 2019. godine, a puštena je uz kauciju i nije bila optužena.

Danas je ispitana u pritvorskoj jedinici, a glavni inspektor Pol Hjuz je rekao da je tim detektiva radio na „vrlo ozbiljnom i osetljivom slučaju“, ali nije hteo da daje više detalja, prenosi Tanjug.

„Roditelji svih beba su u toku sa istragom i informisani su o najnovijem razvoju situacije. Ovo je veoma teško vreme za sve te porodice i važno je da ne zaboravimo da brojne ožalošćene porodice traže odgovore na pitanje šta se desilo njihovoj deci“, rekao je Hjuz.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala