Bajden: Ništa neće sprečiti prenos vlasti, do 26. novembra imena prvih članova kabineta

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEDžo Bajden
Džo Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Džozef Bajden izjavio je danas da je sramotno to što njegov republikanski protivkandidat i aktuelni predsednik Donald Tramp nije priznao rezultat izbora.

Obraćajući se na događaju u Delaveru, Bajden je rekao da je tranzicija u toku, uprkos tome što Tramp odbija da prihvati rezultate izbora, prenosi Tanjug.

On je dodao da se nada da će izaći s imenima za bar neke pozicije u Kabinetu do Dana zahvalnosti, koji se obeležava 26. novembra.

Bajden je istakao da ništa neće sprečiti transfer vlasti u američkoj administraciji, iako, kako je dodao, aktuelni predsednik Tramp bez dokaza tvrdi da su prošlonedeljni izbori bili obeleženi krađom glasova i brojnim nepravilnostima.

Na molbu novinara da prokomentariše izjavu državnog sekretara Majka Pompea da će Amerika mirnom tranzicijom dobiti još jednu Trampovu administraciju, Bajden se, kako prenosi Rojters, nasmejao.

„Kada budu objavljeni konačni rezultati, stvari će biti gotove. Sve će biti rešeno 20. januara. Većina ljudi je glasala za predsednika, svi shvataju da moramo raditi zajedno i ujediniti se“, rekao je Bajden novinarima.

Na pitanje kako misli da radi sa republikancima kada ga ne priznaju, Bajden je rekao kratko „priznaće“.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala