„U Džordžiji pobeđujemo, Nevada je septička jama lažnih glasova“: Tramp najavio „šokantne stvari“

© AP Photo / Matt SlocumBrojanje glasova
Brojanje glasova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik i republikanski kandidat Donald Tramp tvrdi da će ostvariti veliku pobedu na izborima u državi Džordžija. Osvrnuo se i na situaciju u Nevadi, za koju je rekao da ispada da je "septička jama lažnih glasova".

„Džordžija će biti velika predsednička pobeda, kao što je bilo u noći izbora“, naveo je Tramp na Tviteru.

​Tramp je prokomentarisao i situaciju u Nevadi, za koju je rekao da ispada da je „septička jama lažnih glasova“.

Tramp je naveo da njegovi saradnici otkrivaju stvari koje će, kada budu objavljene, biti „apsolutno šokantne“.

​Što se tiče Pensilvanije, on je rekao da je ta savezna američka država sprečila republikance da prate veći deo prebrojavanja glasačkih listića.

„Nezamislivo i nezakonito u ovoj zemlji“, naveo je Tramp.

On je dodao da situacija u Viskonsinu izgleda veoma dobro.

„Zakonski je potrebno malo vremena. Dogodiće se uskoro“, naveo je Tramp, ali pritom nije precizirao na šta misli.

​Tramp je objavio i da se ispostavlja da je „prag identifikacije“ glasačkih listića veći nego što je prvobitno očekivano.

„To je uticalo na veoma veliki broj glasačkih listića“, naveo je Tramp, ali nije jasno na šta je aktuelni predsednik SAD mislio.

Tramp je u izbornoj noći proglasio pobedu, ali su, u međuvremenu, glasovi u korist njegovog demokratskog protivkandidata Džoa Bajdena počeli da se povećavaju u nekim od ključnih država, uključujući i one u kojima je Tramp bio u prednosti.

Tramp i republikanci su najavili pravne akcije u državama u kojima je Bajden preokrenuo rezultat kako bi osporili načine prebrojavanja glasova na sudu, pre svega onih koji su stigli poštom nakon dana izbora.

Tramp podneo tužbu pred sudom u Pensilvaniji

Izborni štab američkog predsednika Donalda Trampa podneo je tužbu pred saveznim sudom u Pensilvaniji, tražeći da se spreče državni zvaničnici da potvrde pobedu demokratskog kandidata Džoa Bajdena u toj saveznoj državi.

U tužbi se navodi da su sistemu glasanja putem pošte u Pensilvaniji nedostajala obeležja transparentnosti i proverljivosti, koja su postojala u slučaju ličnog glasanja.

Generalni savetnik Trampove kampanje Met Morgan rekao je da su postojali različiti standardi na osnovu načina glasanja i ocenjuje da je takav izborni sistem doveo do toga da su „potencijalno lažni glasovi“ prebrojavani, bez odgovarajuće provere ili nadzora.

Tužba je podneta protiv državne sekretarke Pensilvanije Keti Bukvar, prenosi Rojters.

Trampov tim najavili su tužbe u više američkih država zbog navodnih nepravilnosti tokom izbora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala