U Nevesinju oslikan mural posvećen mitropolitu Amfilohiju /foto/

© Foto : hercegovinapromo.comVeliki mural sa likom mitropolita Amfilohija
Veliki mural sa likom mitropolita Amfilohija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Veliki mural sa likom blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija oslikan je na centralnom trgu u Nevesinju.

Mural je juče oslikao umetnik iz Trebinja Miloš Naračić, na inicijativu navijačke grupe „Delije“, a za realizaciju su dobili podršku i blagoslov Crkvene opštine Nevesinje.

Iz navijačke grupe „Delije“ poručili su da su na ovaj način željeli da se oduže mitropolitu koji je podržao Nevesinje kad je trebalo i uvek bio uz narod ovog kraja.

© Foto : hercegovinapromo.comVeliki mural sa likom mitropolita Amfilohija
U Nevesinju oslikan mural posvećen mitropolitu Amfilohiju /foto/ - Sputnik Srbija
Veliki mural sa likom mitropolita Amfilohija
„Mitropolit Amfilohije bio je stub pravoslavlja u Crnoj Gori. Mi smo tokom cele godine slali poruke podrške braći u Crnoj Gori, a na ovaj način htjeli smo da izrazimo zahvalnost mitropolitu za sve što je radio za srpski narod “ poručuju „Delije“ i dodaju da su na ovaj način mitropolitu odali poštu.

Mural je iscrtan za Mitrovdan, zbog simbolike koji ovaj dan ima za Nevesinje i celu Hercegovinu, kada se obeležava sećanje na mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine, kada je odbranjeno Nevesinje i istočna Hercegovina.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit Amfilohije preminuo je 30. oktobra u Kliničkom centru u Podgorici od posledica virusa korona. Sahranjen je 1. novembra u kripti Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici u prisustvu velikog broja crkvenih velikodostojnika, državnih zvaničnika i vernika.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala