Četiri breze za „Aleksandrov“: Obeležena godišnjica pogibije članova ansambla

© Foto : Lola ĐorđevićU Beogradu zasađene sadnice četiri breze u znak odavanje počasti stradalim članovima ansambla
U Beogradu zasađene sadnice četiri breze u znak odavanje počasti stradalim članovima ansambla - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svečanom ceremonijom tokom koje su simbolički zasađene četiri sadnice breze, u parku „Aleksandrov“ u Beogradu obeleženo je četiri godine od tragične pogibije članova Ansambla pesama i igara ruske armije „Aleksandrov“.

Tokom ceremonije, kojoj su prisustvovali i ministar i predsednik Fondacije „Besmrtni puk“ Nenad Popović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, direktor Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu Nadežda Kuščenkova, kao i drugi srpski i ruski zvaničnici, izvršena je zamena privremene spomen-ploče koja je postavljena u novembru 2017. godine povodom svečanog otvaranja parka.

© Foto : Lola ĐorđevićU parku „Aleksandrov“ održana svečanost povodom obležavanja datuma pogibije članova ruskog ansambla „Aleksandrov“
Četiri breze za „Aleksandrov“: Obeležena godišnjica pogibije članova ansambla - Sputnik Srbija
U parku „Aleksandrov“ održana svečanost povodom obležavanja datuma pogibije članova ruskog ansambla „Aleksandrov“
Organizatori događaja su Grad Beograd, Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu i Fondacija „Besmrtni puk“.

Članovi legendarnog i proslavljenog ansambla „Aleksandrov“ stradali su 25. decembra 2016. godine kada se avion kojim su putovali iz Sočija za Siriju srušio u Crno more. Ova vest duboko je potresla ne samo Rusiju, već i Srbiju koja je svako gostovanje ovog umetničkog ansambla dočekivala sa posebnom pažnjom. 

© Foto : Lola ĐorđevićSvečanosti su prisustvovali ministar i predsednik Fondacije „Besmrtni puk“ Nenad Popović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, direktor Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu Nadežda Kuščenkova.
Četiri breze za „Aleksandrov“: Obeležena godišnjica pogibije članova ansambla - Sputnik Srbija
Svečanosti su prisustvovali ministar i predsednik Fondacije „Besmrtni puk“ Nenad Popović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, direktor Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu Nadežda Kuščenkova.
Ubrzo nakon tragičnog događaja, u centru Beograda, u neposrednoj blizini zdanja Skupštine grada i zgrade Predsedništva Republike Srbije svečano je otvoren park koji je poneo ime tog legendarnog ansambla.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala