Stefanović i Bocan-Harčenko: Vojna pomoć Rusije jača sposobnosti Srbije

© Foto : Ministarstvo odbrane/Darimir BandaNebojša Stefanović i Aleksandar Bocan Harčenko
Nebojša Stefanović i Aleksandar Bocan Harčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Ministar Stefanović zahvalio se na stalnoj podršci koju Rusija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije. On je izrazio i iskrenu zahvalnost za upućenu medicinsku pomoć iz Ruske Federacije radi sprečavanja daljeg širenja i suzbijanja Kovid-19.

Stefanović je ocenio da će vojnotehnička pomoć Ruske Federacije Vojsci Srbije doprineti jačanju njene operativne sposobnosti i zahvalio se na obuci i školovanju pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Ruskoj Federaciji.

Ministar Stefanović je istakao da u narednom periodu strateški cilj Republike Srbije predstavlja modernizacija i opremanje Vojske Srbije.

Ambasador Bocan-Harčenko poželeo je ministru Stefanoviću uspeh na novoj dužnosti i uručio mu pismo sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa, kojim se zahvaljuje na dosadašnjoj saradnji.

Bocan-Harčenko takođe je preneo i da će Ruska Federacija nastaviti sa podrškom Republici Srbiji po pitanju Kosova i Metohije i njenog teritorijalnog integriteta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala