Rusija: Pozitivno je što je Baku odmah priznao krivicu za obaranje helikoptera

© MČS Armenii / Uđi u bazu fotografijaPad ruskog helikoptera Mi-24 u Jermeniji
Pad ruskog helikoptera Mi-24 u Jermeniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pozitivno je to što je Baku odmah priznao svoju krivicu za obaranje ruskog helikoptera Mi-24, saopštilo je Ministarstvo inostranih Rusije.
„Dobili smo uverenje azerbejdžanske strane da će biti sprovedena istraga ovog incidenta i da će krivci biti kažnjeni“, naveli su u MIP-u.

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane je saopštilo da je šef vojnog resora general-pukovnik Zakir Hasanov uputio ruskom kolegi Sergeju Šojguu telegram saučešća povodom pada helikopterske nesreće u Jermeniji u kojoj su život izgubila dva člana posade, dok je treći povređen.

Oni su naveli da se incident desio u neposrednoj blizini azerbejdžansko-jermenske granice, u večernjim satima, van zone radara PVO, gde ranije nisu bili primećeni ruski helikopteri.

„Prinosim izvinjenje ruskoj strani za ovaj tragični incident koji je slučajan i nije bio usmeren protiv ruske strane. U ime azerbejdžanske vojske i sebe lično želim da izrazim iskreno saučešće porodicama i najbližim poginulih članova posade i želim skoro ozdravljenje povređenom. Tugujemo zajedno sa vama zbog ove tragedije“, navodi se u telegramu.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je u Jermeniji oboren ruski helikopter. Tom prilikom su poginula dva člana posade, dok je jedan povređen. 

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala