Rusija: Najnovije informacije o ruskoj vakcini od sada na društvenim mrežama

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina „Sputnjik V“
Ruska vakcina „Sputnjik V“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije (RFPI) i Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ najavili su pokretanje kampanje na društvenim mrežama tokom koje će korisnici dobiti najnovije i najpouzdanije informacije o ruskoj vakcini.
„Kampanja koristi haštag #SputnikV. Na društvenim mrežama korisnicima će se iznositi podaci o toku kliničkih ispitivanja, proizvodnji i vakcinaciji stanovništva u raznim zemljama. Naučnici 'Gamaleja' će govoriti o stvaranju vakcine i tehnologijama koje su u tu svrhu korišćene. Osobe, koje su već primile vakcinu #SputnikV podeliće svoje lično iskustvo“, saopštio je RFPI.

Kanali #SputnikV će postati glavna platforma za objavljivanje vesti o vakcini, podacima o broju vakcinisanih i proizvodnji. Oni će takođe emitovati velike manifestacije koji se tiču vakcine i intervjue vodećih eksperata. Fond je precizirao da su informacije o vakcini dostupne na Tviteru, Fejsbuku, Instagramu i Jutjubu.

Direktor Fonda Kiril Dmitrijev istakao je da će se „kampanja na društvenim mrežama fokusirati na pružanje najnovijih informacija o vakcini globalnoj publici.

„Međutim, pored toga, naša kampanja treba da pruži ljudima nadu u to da ćemo se ubrzo osloboditi pandemije virusa korona, kao i u mogućnost vraćanja normalnom životu bez karantina“, dodao je on.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut „Gamaleja“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije. Vakcina „Sputnjik V“ jedna je od 10 vakcina na spisku Svetske zdravstvene organizacije koje se trenutno razvijaju na svetu i najbliže su završetku treće faze kliničkih ispitivanja i početku masovne proizvodnje.

U Rusiji se trenutno obavljaju klinička ispitivanja „Sputnjika V“ na 40.000 dobrovoljaca. Klinička ispitivanja su takođe u toku u Belorusiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), Indiji i Brazilu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala